sábado, 1 de septiembre de 2012

29/08/2012- 31/08/2012 Vigília i Sant Ramon. Tensió i algun ensurt a la Vigília i Sant Ramon


A més de Sant Fèlix, a la Festa Major de Vilafranca també existeixen dues jornades castelleres més on hi prenen part les colles locals de la ciutat. Enguany, hi ha pres part per primer cop la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca, que s’ha incorporat als balls de la Festa Major. Dues actuacions, la de Vigília i Sant Ramon aparentment tranquil·les, tot i que les tres colles han tingut algun ensurt inesperat.

Vigília 29/08/2012. Accident dels Verds amb el 3 de 9 amb folre

L’actuació de Vigília d’enguany va començar força tard. A les tres de la tarda, gairebé una hora abans de l’hora anunciada, els Castellers de Vilafranca van sortir de 4 de 9 amb folre que va mostrar-se molt sòlid durant tota la seva execució. Seguidament, van enlairar un 3 de 8 amb el pilar, que també va mostrar-se molt segur, tant a l’estructura del tres com al pilar. Però, la creu de la jornada va venir amb el 3 de 9 amb folre, que tot i que semblava que pujava prou bé, en el moment que  l’aixecador es col·locava damunt dels dosos, una mala posició dels quarts va arreplegar-los, fent que el castell s’ensorrés. Un castell, amb conseqüències, ja que un dels membres estarà allunyat de les places una bona temporada. Van acabar, una diada agredolça, amb un ferm 2 de 8 amb folre. En aquesta jornada, anteriorment a la cercavila, els de Pere Almirall van descarregar el 4 de 8 amb el pilar i un 9 de 7 amb tres enxanetes.

Els Xicots de Vilafranca, eren conscients que si descarregaven dues clàssiques de vuit tenien la classificació per la sessió del diumenge del Concurs de Castells de Tarragona. Per tant, van anar a la diada del 29 a per totes. Van obrir la diada amb un 3 de 8 maco, que només va presentar un petit tremolor a nivell de terços durant la sortida dels més menuts. Seguidament, arribaria el 2 de 8 amb folre, que els va quedar en intent a la primera temptativa de la temporada, ja que va cedir quan els dosos s’estaven col·locant. A la tercera ronda, van completar el 4 de 8 i van optar a la quarta ronda a pel 2 de 7, que també el van poder descarregar sense aparents problemes. No van poder completar el 2 de 8 amb folre, però tenien una clàssica de vuit a la butxaca i fent càlculs de cara l’actuació de Sant Ramon descarregant tota la clàssica de vuit en tenien prou per poder ser a la Tarraco Arena Plaça el diumenge.

D’altra banda, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, a la seva primera festa major oficial, no va tenir massa sort, ja que el 3 de 7 aixecat per sota i el 4 de 7 amb el pilar van quedar en intent desmuntat. Van sortir de plaça amb només el 3 i el 4 de 7.

31/08/2012 Sant Ramon. Relaxació dels verds, la cursa per diumenge dels Xicots i agredolça per la Jove

Enguany el dia de Sant Ramon no va ser tant important pels Castellers de Vilafranca. Amb tota la feina feta per Sant Fèlix, els de Pere Almirall van aparcar el gamma extra i van sortir de plaça amb el 4 de 9 amb folre, 3 de 9 amb folre i 7 de 8. Tres castells molt ben resolts i que no van presentar excessius problemes per poder-se descarregar. Cal destacar, que tampoc a la ronda de pilars hi va haver un pilar gran, com els vilafranquins ens portaven acostumats durant els darrers anys en aquesta cita.

Qui si que es va prendre Sant Ramon molt seriosament van ser els Xicots de Vilafranca. I és que els de Cal Noi Noi es jugaven ser al Concurs de diumenge. La seva presència el dia gran passava per descarregar la clàssica de vuit. No va poder ser, ja que tot i descarregar el 3 de 8 i el 2 de 7, no hi va haver sort amb el 4 de 8, ja que en cap dels tres intents va reeixir. Per tant, els d’Aina Mallol seran al Concurs de Castells de Tarragona de dissabte del proper 06 d’octubre.

Pel que fa la Jove de Vilafranca, va tenir una diada agredolça. Tot i aconseguir el 4 de 7 amb el pilar a la primera ronda, els de Manel Cantón van ensopegar amb el 3 de 7 aixecat per sota i el 3 de 7.




No hay comentarios:

Publicar un comentario