lunes, 3 de septiembre de 2012

02/09/2012 Diada de Santa Rosalia a Torredembarra. La Joves fa el seu Sant Fèlix particular a Torredembarra


Una setmana més la Colla Joves Xiquets de Valls ha posat de manifest la condició de colla gran. Tot i no ser el passat dijous a Vilafranca, els vermells han obsequiat a l’afecció de Torredembarra amb la tripleta màgica. Una tripleta que mai a la història moderna  s’havia vist a l’actuació de Santa Rosalia del mes de setembre.

Precisament, els diables vermells, van ser els encarregats d’obrir la llauna a la diada i ho van fer amb un magnífic 3 de 9 amb folre a la primera ronda. El tres va pujar obert a nivell de quarts i quints,  ja que aquests pisos estaven un pèl estirats, però el treball d’encaix entre els terços i el folre va ser transcendental perquè el castell es pogués descarregar. El sisè descarregat de la temporada i evidencia que la Joves pot tirar-lo a la plaça on s’ho proposi. A la segona ronda va arribar el 4 de 9 amb folre. L’estructura en el moment de sonar gralles va patir una petita rebrincada entre terços i quarts, ja que estaven una mica oberts. Aquest moviment va provocar que en el moment de l’entrada de l’aixecador, un dels quarts semblava que perdria la mida, però la fuetada va ser lleu i els seus components van poder-lo assentar fins a la descarregada final. Objectius acomplerts pels de Pere Rico que tornaven a descarregar dos castells de nou en una mateixa actuació i sumen ja un total d’onze construccions de nou pisos completades en aquest primer tram de temporada. Una estadística a tenir en compte, donat que l’any passat només van ser capaços de descarregar un sol castell de nou en tot el curs.Per acabar, tot i que sonava un possible intent de 9 de 8, els del carrer d’en Gassó van voler ser conservadors i tirar a la tercera ronda un 5 de 8 que va descarregar-se amb total seguretat. Com a conclusió final del pas de la Colla Joves per Torredembarra remarcar que no aconseguia descarregar la tripleta màgica sencera des de Santa Úrsula de l’any 2007. Per tant, molt de mèrit per la Joves de Valls i que segur que de cara la vigília de la Diada Nacional a Valls del proper 10 de setembre pot plantejar-se algun repte superior.

Una altra colla que també va destacar a la diada de Santa Rosalia van els Xiquets de Tarragona. No van portar cap castell de nou, però els tres castells de vuit que van bastir, dos d’ells de vuit i mig, fan pensar que els matalassers són una agrupació que pot donar moltes alegries en aquest segon tram de temporada. Van obrir l’actuació amb un 5 de 8 d’execució perfecta i amb una baixada molt neta de la canalla. Un catedral, que tot i tenir un tronc molt pesat, segueix mostrant una solidesa evident. Seguidament, va arribar el 2 de 8 amb folre, que van completar amb força facilitat. Un dos, que enguany sembla que els de Roger Peiró han polit més, a diferència de l’any passat, ja que només van poder-ne descarregar un en tota la temporada.  Van finalitzar la millor visita a Torredembarra que han fet mai completant un 4 de 8 que no va presentar massa complicacions per poder-se descarregar. Una bona actuació després de Sant Magí pels del carrer de Santa Anna que afronten un exigent mes de setembre abans del Concurs, amb les jornades castelleres de Santa Tecla, on tenen l’objectiu de portar-hi la tripleta màgica.

La colla local, els Nois de la Torre, va sortir de plaça eufòrica. I és que els torrencs van fer una de les millors actuacions de la seva història. Van començar l’actuació amb el 5 de 7, que enguany ja havien assolit en dues ocasions. Una construcció plàcida i que els va donar massa problemes per completar-la.  Després, va arribar el 7 de 7, que a diferència del primer descarregat la temporada passada al Concurs7, va mostrar-se amb millors mides i va parar-se força bé durant la baixada. Per culminar una gran actuació de set i mig van recuperar el 4 de 7 amb el pilar a la tercera ronda. Un castell que la temporada passada no van poder carregar, però que el primer d’enguany va mostrar-se prou sòlid  tant en l’estructura del quatre com quan el pilar va quedar sol damunt la pinya. Gran recital dels Nois de la Torre, que recordem que seran al Concurs de Castells de Tarragona de dissabte i on hi voldrien afegir  el  3 de 7 aixecat per sota per rubricar una altra gran temporada.

Per últim a Torredembarra també hi van acudir els Nens del Vendrell que amb poques camises a plaça van fer el 4 de 7 amb el pilar, 5 de 7 i el 3 de 7. Veurem si la formació del Baix Penedès abans del Concurs pot bastir a plaça el 2 de 7 i el 4 de 8 en alguna sortida, ja que si fos així el 6 d’octubre podria plantejar-se el 2 de 8 amb folre o el 3 de 8.



No hay comentarios:

Publicar un comentario