sábado, 25 de agosto de 2012

25/08/2012 Diada de la Festa Major del Catllar. El Catllar veu fins a cinc castells de nou


La vespertina jornada castellera de la Festa Major va tornar a sortir rodona. No hi va haver castell de gamma extra, però les tres colles participants van portar castells de nou. La Colla Vella dels Xiquets de Valls segueix amb una bona ratxa i va tornar a descarregar el 3 i el 4 de 9 amb folre. Pel que fa la Colla Jove Xiquets de Tarragona s’ha recuperat una mica de les caigudes de Sant Magí i va poder descarregar el 3 de 9 amb folre, però no va tenir sot amb el 4 de 9 amb folre, que els va quedar en intent desmuntat en dues temptatives. Per últim, els Castellers de Vilafranca segueixen intractables amb els castells de nou bàsics i van tornar a completar el pilar de 7 amb folre, que no  assolien des de la Diada de les Santes. Per tant, el Catllar tornava a ser un punt d’inflexió per tres de les colles que seran a Sant Fèlix el proper dijous. Això si, les tres agrupacions es tornaran a veure les cares l’endemà a l’Arboç amb potser alguna sorpresa.

Hi havia rumors de gamma extra per l’actuació del Catllar, però al final les colles no han volgut estirar més el braç que la màniga i han mostrat els seus esforços en assegurar els castells de nou bàsics. Tot i així, la jornada va ser prou important, ja que es van veure fins a cinc castells de nou en una plaça plena a vessar sota una xafogor important.

Va obrir plaça la Colla Vella dels Xiquets de Valls amb el 3 de 9 amb folre. Un tres executat a la perfecció i que només va tenir una batzegada a nivell de terços durant la baixada de la canalla. A la segona ronda, va arribar el 4 de 9 amb folre. Un dels millors quatres de la temporada dels de l’agrupació rosada que tampoc va tenir massa complicacions. Per tant, els de Manel Urbano per quarta vegada a la temporada tornaven a descarregar els dos castells bàsics de nou en una mateixa actuació. Finalment, amb el gamma extra descartat, van tirar un 5 de 8 a la tercera ronda, un pèl bellugadís als pisos inferiors, però que no va necessitar grans esforços per poder-se completar. Això si, la Vella no va voler marxar del Catllar sense un gran pilar i va acomiadar-se amb un pilar de 6 a la ronda de pilars. Un espadat treballat a la baixada pel segon i el terç, però que no va perillar en cap moment. Per tant, primer examen abans de Sant Fèlix i veurem si l’Arboç es repeteix actuació o hi ha alguna sorpresa més.

La segona colla en actuar va ser la Colla Jove Xiquets de Tarragona que es presentava al Catllar un pèl tocada després d’un Sant Magí agredolç. Van iniciar l’actuació amb el 5 de 8. Una catedral sòlida i que no va patir massa entrebancs, tot i els canvis respecte l’alineació habitual. A la segona ronda, venia la temptativa al castell de nou. Van elegir el 3 de 9 amb folre, que va pujar força bé fins a carregar, però que durant la baixada del pom de dalt va mostrar-se nerviós, però que gràcies a l’excel·lent dels quarts van poder assolir titànicament. El segon descarregat de la temporada i que els hi feia treure l’espina de les últimes ensopegades amb aquesta construcció. Després de retrobar-se amb el tres, els liles volien també el quatre, però l’encert en els dos intents desmuntats no va acompanyar. A la primera temptativa el van desmuntar quan els dosos anaven a entrar, a causa de que els quints estaven molt tancats. En torn de repetició, el tornaven a tirar avall, ja que una inoportuna relliscada d’un dels components del pis de sisens, va provocar que hi haguessin nervis sobre el castell, fent que l’enxaneta desistís en continuar pujant. Per tant una llàstima i la Jove que afronta a l’Arboç una prova de foc de descarregar la tripleta si vol presentar-se a Sant Fèlix amb els deures mitjanament fets. Van acomiadar-se de plaça amb dos pilars de cinc simultanis.

Van completar el cartell els Castellers de Vilafranca que afrontaven el primer examen dels tres que hauran de passar abans de Sant Fèlix. Un examen fàcil.  D’entrada van atacar al 4 de 9 amb folre. Un quatre de mida oberta, amb l’objectiu de posar-hi el pilar el dia 30, descarregat amb molta solvència. A la segona ronda, va arribar el 3 de 9 amb folre del mateix estil que el quatre, però un pèl més treballat a nivell de terços i quarts. També amb el gamma extra descartat en tercera ronda, els de Pere Almirall van assolir un 4 de 8 amb el pilar sense problemes. Això si, com la Vella a la ronda de pilars van aixecar el pilar de 7 amb folre. Un espadat que tornaven a descarregar, després de dues relliscades a Màrtirs i a la Bisbal. Per tant bona feina dels de la camisa verda i veure si a l’Arboç porten alguna construcció de gamma extra, com per exemple el 2 de 9 amb folre i manilles.

En definitiva, una bona jornada castellera per part de les tres colles participants. Veurem que ens deixa el mateix cartell a l’Arboç aquest diumenge.







No hay comentarios:

Publicar un comentario