martes, 21 de agosto de 2012

19/08/2012 Diada de la Festa Major de Gràcia. Els Xicots de Vilafranca amb opcions matemàtiques de ser al Concurs de diumenge


Tripleta d’actuacions dels Xicots de Vilafranca aquest cap de setmana i amb un bon registre, ja que la colla que dirigeix Aina Mallol, té encara alguna opció per classificar-se per la jornada de diumenge del Concurs de Castells de Tarragona. Si el dia anterior a Vallmoll l’actuació no va sortir del tot rodona, Gràcia va ser el punt d’inflexió d’aquesta cursa, ja que els vermells van assolir la clàssica de vuit, que no descarregaven sencera des del 2005. Cal remarcar, que el 3 de 8 es va haver de defensar moltíssim, ja que a la baixada estava molt estirat pels pisos inferiors. Tot i així, el van saber defensar i es van anotar el primer descarregat de la temporada. Seguidament, van bastir un 4 de 8 força fàcil i van acabar amb el 2 de 7. Per tant, dos dies importants pels Xicots, ja que a la tarda a Castellbisbal van tornar a descarregar el 3 de 8 i van presentar credencials per ser al Concurs de Castells de Tarragona del diumenge. Hem de dir que de diades no els n’hi falten, ja que dissabte al vespre seran a Palau Solità i Plegamans, amb l’objectiu de fer almenys un castell de vuit; i després venen les diades del 29 i el 31 de la festa major vilafranquina, on podrien portar-hi el 2 de 8 amb folre. Per tant, se’ls gira molta feina als de Cal Noi Noi en els propers dies si volen aconseguir superar els Castellers de Lleida, que ocupen la darrera posició que dóna accés a aquest dia de competició.

A Gràcia, també hi va ser la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que no va tirar un castell de nou com havia fet el dia anterior a Vallmoll , però que va mostrar molt bones sensacions amb els castells de vuit de gamma alta. Van obrir amb un preciós 5 de 8, per encarar a la segona ronda el 4 de 8 amb el pilar. La construcció, a diferència de Vallmoll que va fer llenya, va mostrar-se més segura en l’estructura del pilar. Per acabar una bona actuació van acomiadar-se amb un 3 de 8 molt alleugerit de pes, que fa pensar que la Vella a més del 3 de 10 amb folre i manilles que prepara pel Concurs, també comença a dibuixar un possible 3 de 9 net d’un futur a llarg termini.

D’altra banda, la colla local, els Castellers de la Vila de Gràcia, van deixar en intent el 2 de 8 amb folre, que la temporada passada havien completat en aquesta diada i es van conformar amb la clàssica de castells de vuit, que van assolir amb força garanties.




No hay comentarios:

Publicar un comentario