martes, 3 de julio de 2012

Cap de Setmana del 30 de juny- 01 de juliol. La resta de la jornada


L’últim dissabte de juny i el primer diumenge de juliol ens ha deixat d’altres actuacions molt interessants. Abans, però cal esmentar, que a causa les inclemències meteorològiques, s’han hagut de traslladar sota cobert o han quedat suspeses.

Dissabte al vespre, Tarragona va viure dues actuacions importants en motiu de les Festes dels barris de Sant Pere i Sant Pau i el Serrallo. En el primer cas, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van celebrar la seva festa major del barri amb molta ambició i van anotar-se el tercer 3 de 7 amb el pilar. A més, els de la camisa verda també van fer un intent desmuntat de 2 de 7, que es va desmuntar per indecisió de la canalla. Van acompanyar la colla local, els Nois de la Torre que van bastir el 3 de 7 i el 4 de 7 com a millors construccions.

Pràcticament a la mateixa hora, el barri mariner del Serrallo va viure l’actuació castellera de les Festes de Sant Pere. Els locals, els Xiquets del Serrallo van completar el 3 de 7, 4 de 7 amb el pilar, el primer de la temporada i el 4 de 7, que només van donar com a carregat, segons els nous criteris del Concurs, ja que va despenjar-se l’enxaneta poc després de fer l’aleta. Bona actuació dels de la camisa blau marí que van anotar-se el primer castell de la gamma alta de set de la temporada. A plaça, també van ser-hi els Xiquets de Tarragona que van aprofitar aquesta actuació per acabar de consolidar les construccions bàsiques de vuit i preparar castells com el 5 de 8 que volen estrenar en les properes setmanes. Els matalassers van obrir la diada amb un 5 de 7 de mida perfecta. Van continuar amb un 3 de 8 rodó i van rematar la feina amb el 4 de 8 que van completar amb força solvència i de passada els va fer oblidar la caiguda de fa una setmana de Sant Joan amb aquesta construcció. Van completar el cartell, els Castellers de Barcelona que van signar una nova clàssica de vuit amb el 3 de 8, 2 de 7 i 4 de 8. Una colla, la de la capital catalana que podria repetir el 2 de 8 amb folre, estrenar el pilar de 6 i fins i tot provar el 4 de 9 amb folre abans de l’aturada que faran al mes d’agost, després de la seva participació a l’actuació vilafranquina de Màrtirs Street.

Pel que fa diumenge, destacar les dues actuacions sota cobert de diumenge. A Vic, en el marc de la Festa Major de Sant Miquel dels Sants, els Sagals d’Osona van signar la clàssica de vuit amb el 4 de 8, 3 de 8 carregat i 2 de 7. Un resultat que fa que els de la plana de Vic tinguin encara alguna opció per colar-se a la jornada de diumenge del Concurs de Tarragona. Els Castellers de Sabadell, per la seva part, també van aconseguir descarregar una nova clàssica de vuit, fet que els fa pensar a portar el 2 de 8 amb folre de cara la Diada de les Santes de Mataró. Per últim, els Capgrossos de Mataró, que per segona setmana consecutiva no han portat castells de nou a plaça, van conformar-se amb el 2 de 8 amb folre com a millor castell. A més, també van fer el 3 de 8 i el 4 de 8. Segurament els del Maresme intentaran arribar a la seva festa major amb els dos castells de nou. D’actuacions, no els n’hi manquen, ja que aquest proper cap de setmana tenen fins a tres actuacions per portar-los.

Per últim, la última hora de la tarda de diumenge, ens va portar una espectacular actuació a Sant Cugat del Vallés. En una diada que es va fer en un pavelló, a causa de la pluja, els Castellers de Sant Cugat van fer història i van aconseguir carregar el seu primer 2 de 8 amb folre de la seva història. Un dos, que va patir el despenjament de l’enxaneta i l’aixecador i segons la normativa del Concurs només es consideraria com a coronat. Els gausacs, també van fer a la seva festa major el 4 de 8 i el 3 de 7 aixecat per sota.

D’altra banda, els Castellers de Sants, també van signar la millor actuació del que portem de temporada. Hi havia l’especulació que poguessin portar algun castell de nou, però al final van bastir el 3 de 8, 5 de 8, el primer de la temporada i el 4 de 8. Una bona diada pels borinots que els fa marxar de vacances amb molta feina feta i que de ben segur els esperonarà a provar els primers castells de nou de cara a la Mercè. Van completar el cartell, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que van bastir tres castells de la gamma alta de vuit. Els liles, que han estat contractats per participar a la Diada de Sant Fèlix, van fer el 2 de 8 amb folre, 5 de 8 i 4 de 8 amb el pilar. Van rematar una altra gran actuació amb un nou pilar de 6, que ja havien descarregat el cap de setmana anterior a la Diada de Sant Joan tarragonina. Una agrupació del Cós del Bou, que té un calendari de vertigen fins a Sant Fèlix i on segurament de cara al Quadre de Santa Rosalia de Torredembarra buscaran descarregar la primera construcció de nou pisos de la temporada.

Pel que fa les actuacions suspeses del cap de setmana, s’ha de remarcar que per la pluja no van poder celebrar-se les diades de la Festa Major del Camp d’en Grassot a Barcelona, la de Calafell Platja i la de Sant Pere de Ribes, tres actuacions on hi havia la possibilitat de veure algun castell de vuit.








No hay comentarios:

Publicar un comentario