martes, 31 de julio de 2012

28/07/2012 Diada Festa Major de les Neus a Vilanova i la Geltrú. Vilafranca no frena


Vilanova i la Geltrú ha tornat a ser de gamma extra per segona temporada consecutiva, gràcies al 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles que han fet els Castellers de Vilafranca que segueixen amb una dinàmica espectacular i amb ganes de menjar-se el món. També bona diada pels Bordegassos de Vilanova que van aconseguir descarregar el 3 de 8, que feia cinc anys que no completaven i van fer dos intents seriosos de 2 de 8 amb folre. Per acabar, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, no va poder portar un castell de nou com la passada temporada i van tenir amb el 5 de 8 la seva màxima construcció de la tarda.

Un any més els Castellers de Vilafranca han tornat a meravellar el públic present a la cita de Vilanova i la Geltrú. De fet, la formació de l’Alt Penedès és l’única colla del país que ha fet castells de gamma extra en aquesta localitat durant l’època moderna. I dissabte no va ser una excepció i van tornar a passejar el 2 de 9 amb folre i manilles com si res. Abans d’afrontar el segon gamma extra de la temporada, van començar la cita vilanovina amb un 3 de 9 amb folre d’execució perfecta que no va significar cap esforç màxim pels seus integrants a l’hora de descarregar-se. Seguidament, arribaria el 2 de 9 amb folre i manilles, que va anar molt més bé que l’aconseguit a les Santes la setmana anterior, ja que l’encaix de quarts i quints no va d’haver de treballar tan constantment com el primer de Mataró. A la tercera ronda, arribaria el 4 de 9 amb folre, que va ser el castell més treballat de la jornada, però que el bon control dels terços durant la baixada va fer que el castell no tingués tampoc massa problemes per poder-se assolir. Per tant els de Pere Almirall que repetien per segona setmana consecutiva la mateixa actuació, però encara en volien més i com al 2011 van acabar amb el pilar de 8 amb folre i manilles a la ronda de pilars, que tampoc no va tenir gaire història. Uns verds indomables i que a la propera cita de Màrtirs pretenen afluixar una mica per poder estrenar les úniques construccions de la gamma alta de vuit que els resten com són el 3 de 8 amb el pilar i el 5 de 8. 

Pel que fa la Colla Jove Xiquets de Tarragona es va veure obligada a rebaixar el programa. D’entrada va descartar el castell de nou i va plantejar-se una diada amb tres castells de vuit. Van començar amb un 5 de 8 que va descarregar-se de manera sòlida. Seguidament les altres dues rondes van completar-se amb el 4 de 8 i 3 de 8, que van completar-se de manera sobrada. Uns liles que després de les caigudes a les Vivendes de la Colla Vella han volgut recuperar la confiança i amb l’objectiu d’arribar a Sant Magí i Sant Fèlix amb la millor forma possible.

D’altra banda els locals, els Bordegassos de Vilanova, van sortir de plaça força satisfets. Tot i no començar gaire bé, ja que el 4 de 8 de la primera ronda només va quedar en carregat, a la segona ronda van ser capaços de descarregar el 3 de 8, que feia cinc anys que no feien.  Ala tercera ronda no van poder amb el 2 de 8 amb folre, que amb dos intents, s’hauria pogut carregar en la primera temptativa si l’enxaneta no hagués tirat avall. De totes maneres, els vilanovins han estat capaços de plantejar-se tres castells de vuit per festa major, fet que no passava des del 2002.

En definitiva, bona jornada a Vilanova i amb uns Castellers de Vilafranca que segueixen sense caure de cap castell aquesta temporada.





No hay comentarios:

Publicar un comentario