domingo, 3 de junio de 2012

03/06/2012 Diada 86è dels Nens del Vendrell. Mosseguen per un Pati de nou


La Colla Joves Xiquets de Valls ha protagonitzat una de les sorpreses del cap de setmana casteller. Les proves a l’assaig havien anat bé i el Vendrell tocava mossegar i accelerar. I si, el Vendrell, a la Diada del 86è aniversari dels Nens del Vendrell, els del carrer d’en Gassó han descarregat el 5 de 8, construcció que no descarregaven des de Sant Joan de l’any passat. Una catedral que s’ha hagut de treballar, però que la valentia del tronc i la sortida neta de la canalla han sabut defensar. Seguidament, ha arribat l’altra bomba de la jornada en forma de 7 de 8. Els de Pere Rico han volgut estrenar aquesta gran estructura, després d’haver bastit en actuacions anteriors el 7 de 7. I així ha estat i s’han anotat el primer del seu historial. Han acabat una magnífica diada amb un lleuger 4 de 8.  S’han acomiadat amb un vano de cinc. Una Joves que ha esborrat ràpid els moments tèrbols de la temporada passada i té l’objectiu de fer la Diada del Pati de nou pisos onze anys després. Si les proves a l’assaig funcionen, els de la camisa vermella podrien intentar el 3 de 9 amb folre. Una actuació del Pati que enguany se celebrarà dissabte a la tarda (18h) i comptarà amb la presència dels Minyons de l’Arboç i els Castellers de Lleida.

Qui també ha anat per feina ha estat la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els liles continuen amb una bona línia i només els hi queda el 5 de 8 per haver completat ja tota la gamma alta de castells de vuit. Els del Cós del Bou han obert plaça amb un lleuger 4 de 8, que cada dia té més forma d’apujar-lo damunt d’un folre a curt termini. A la segona ronda han bastit el segon 2 de 8 amb folre de la temporada, un dos que segueixen treballant amb un folre reduït per anar pensant en un possible intent de 2 de 9 amb folre i manilles de cara a final de temporada. Però, la festa no ha acabat aquí, ja que els de Jordi Sentís han plantat a la tercera ronda el 4 de 8 amb el pilar. Un castell que al mes d’octubre els havia quedat només en carregat en aquesta plaça, però que han sabut aguantar amb un treball espectacular del segon del pilar i s’han pogut anotar el més matiner de la seva història. Una gran Jove de Tarragona que té un calendari de vertigen i que segur que no tarda en portar el primer castell de no ben aviat. S’han acomiadat del Vendrell amb un vano de cinc.

La colla local, els Nens del Vendrell, no ha pogut complir amb les expectatives de portar el 2 de 7 i el 4 de 8. Tot i això, no han decebut i han plantat el 4 de 7 amb el pilar, 5 de 7 i 3 de 7. Segur que els vendrellencs, de cara la cita de l’Arboç del proper diumenge, poden donar un pas més en les seves aspiracions.



No hay comentarios:

Publicar un comentario